Ruusuinen kasvovesi d.i.y.

23.07.2019
Ruusuinen kasvovesi terästettynä appelsiinin eteerisellä.
Ruusuinen kasvovesi terästettynä appelsiinin eteerisellä.

Ruusut ovat erittäin monipuolisia ja sekä terälehtiä että kiulukoita käytetään mm. kosmetiikassa, ruoanlaitossa ja magiassa.

Wiki commons: Rosa rugosa, Rosa majalis, Rosa  Canina
Wiki commons: Rosa rugosa, Rosa majalis, Rosa Canina

Vielä on hyvin aikaa kerätä terälehtiä elokuunkin ajan, jos säät vain sallivat. Kerää auenneista kukista ainoastaan terälehdet ja jätä keskusta rauhassa kehittymään kiulukaksi. Näin kasvin jatkuvuus turvautuu, ja saat myös halutessasi kerättyä ruusunmarjoja syksymmällä vaikka hillo-aineeksi.

Kuva: Jatta Vartiainen
Kuva: Jatta Vartiainen

Itse käytän paljon tätä mielialaa nostattavaa, hermostoa rauhoittavana ja huumaavalla tuoksullaan iloa elämään tuovaa kuningatarta.

Ruusua käytetään kosmetiikkateollisuudessa ominaisuuksiensa vuoksi paljon. Terälehdet sisältävät aineksia jotka rauhoittavat ja kirkastavat ihoa, kosteuttavat, siloittavat ja nuorentavat Niistä on erittäin helppo tehdä kotona itselleen erilaisia tuotteita ihon hoitoon, ja kasvovesi on ehdottomasti helpoimmasta päästä.

Kerää ruusun terälehtiä puhtaalta paikalta, missä ei ole liikennettä vieressä eikä ole käytetty mitään kasvinsuoja-aineita. Kaikki tuoksuvat lajikkeet sopivat raaka-aineeksi, paitsi kukkakauppojen leikkoruusut.

Mittaa kattilaan noin 1 dl raikasta vettä ja vajaa dl ruusun terälehtiä. Voit käyttää joko tuoreita tai kuivattuja. Lisäsin itse tähän satsiin myös hieman mintunlehtiä tuomaan viileyttä ja raikkautta, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Anna seoksen kunnolla kiehahtaa ja hauduttele kannen alla muutama minuutti, kunnes terälehdistä on irronnut väri.

Siivilöi ja anna jäähtyä.

Oikeanpuoleisessa kuvassa myös appelsiinin eteeristä öljyä, jota lisään pari tippaa arganöljyyn ja levitän kasvoille ennen ruusuvettä. Käytän appelsiinin eteeristä ihanan stressiä lievittävän tuoksunsa, sekä ihoa hoitavien ominaisuuksiensa vuoksi: rauhoittaa, kirkastaa ja tasoittaa väriä. Arganöly taas on kasvoille loistavaa, koska muistuttaa ihon omaa rasvaa. (*)

Voit säilyttää kasvovettä lasipurkissa josta kaadat sitä lapulle jolla pyyhit kasvosi. Toinen vaihtoehto on suihkepullo, josta saat helposti sumuteltua mieltä ja ihoa virkistävän veden kasvoille, hiuksille, vaikka koko vartalolle. Ah miten ylellistä!

Käytä ruusuvettä maagisesti nostattamaan sisäistä lemmenvoimaasi ja tuomaan itsevarmuutta ja iloa!

Ruusuvesi säilyy jääkaapissa noin viikon.


(*) (Tekstiä korjattu 25.7.2019: Aiemmin neuvoin lisäämään eteeristä öljyä kasvoveteen. Tätä ei kuitenkaan suositella, sillä öljy ei sekoitu veteen ja näin ollen joutuu iholle niin sanotusti rakana, mikä useimpien eteeristen kohdalla ei ole hyväksi.)

Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita